Секој човек треба да ја сака , но и да застане во одбрана  на својата татковина, подвлече охридскиот писател Мирко Томоски, кој потенцираше дека не е член на ниту една политичка партија.

- Секој македонец треба да застане на браникот на одбраната на својата татковина  на одбраната на своето семејство, на одбраната на иднината на своите деца. Пораката е прво да се сплотиме сите  што сме македонци, сите македонци да бидеме едно со една идеја, со една мисла да си ја зачувам е нашата татковина, бидејки ние друга немаме ни остана само едно парче, изјави Мирко Томоски писател  од Охрид.

На плоштадот Крушевска република во центарот на градот истовремено протестираа и поддржувачи  на  здружението Потестирам.

-Наша главна цел е да се исполнат барањата кои што самите граѓани ги поставија. Пред се  дел од нашите барња се а се повлече одлуката за аболиција , нашиот претседател Горге Иванов се повлече од неовата функција истовремено да нема избори на 5 јуни, изјави Вероника Стефаноска од  Здружението  Протестирам.

Од ГДОМ бараат да  се стави крај на политичката криза  и да се одржат избори на 5 јуни.


Датум на објава: среда, 20 април 2016 во 20:08
Соња Рилковска
Обновено во: 20:49

коментари

остави коментар