Во соопштението од канцеларијата на комесарката Могерини се наведува дека туристичката зона во Истанбул била мета на бомбашки напад и дека се работи за напад со драматични последици.

Упатена е и порака на сочувство со семејствата на настраданите во терористичкиот напад, се вели - Европската унија константно ја поддржува и се солидаризира со Турција која е, како и целата меѓународна заедница , соочена со опасност од тероризам.




коментари

остави коментар