Рибар од Кина останал збунет откако ја уловил оваа чудна риба. Лианг ја фотографирал рибата со можност дека некој научник ќе му каже што риба е ова. Тој е повеќе од 20 години рибар и сеуште не видел ваква риба.

Рибата е долга 75 сантиметри, долга уста, има мали но многу остри заби.

Лианг не сака да ја јаде рибата бидејќи сеуште не знае дали се јаде но исто така не сака ни да ја продаде, бидејќи би можело да се работи за некој вид на риба кој што е многу редок и би можел да вреди многу пари.

Неговите пријатели мислат дека е еден вид на риба, но би требало многу да преплива за да стигне до Кина, бидејќи тој вид на риба живее во водите близу до Јужна Африка. 

Датум на објава: вторник, 15 март 2016 во 21:22
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар