Во современиот свет на бизнисот, интегритетот е еден од најбараните квалитети, не само од вработените, туку и од самите компании. Интегритетот се дефинира како квалитет на искреност и доверба, поседување силни морални принципи, морална исправност.

Еден од начините да се одговори на овој предизвик е стандардот SEDEX, кој нуди едноставен и ефективен начин за управување со етички и одговорни практики во синџирот на снабдување.

Своите искуства пред присутните на денешниот семинар ќе ги изнесат и претседателот на Советот на странски инвеститори Штефан Петер и претседателот на МАТТО Туна Ејуп Кахвеџи./МИА

коментари

остави коментар