Многу прашања без одговори  ги мачат семејствата на загинатите пилоти.

Предистражната постапка била затворена со резолуција на обвинителството, велат роднините.

Потврдија дека барале средба со јавниот обвинител,но досега не биле поканети на разговор.

Цветан Јовановски, кој живее во катлановско Блаце, пристигнал меѓу првите на   местото на трагедијата – и денес се секава како да беше вчера кога ги видел  пламените јазици како ги уништуваат остатоците од хеликоптерот.

Семејствата на загинатите заедно со делегациите на Воздухопловната бригада, Генералштабот на Армијата на Република Македонија се поклонија пред споменикот на загинатите пилоти, поставен на само  неколку километри од местото каде што се урна хеликоптерот.

Министерот за одбрана ја предводеше делегацијата на министерството. Со едноминутно молчење и положување цвеќе пред бистата одадоа почит на трагично загинатите 11 пилоти.

коментари

остави коментар