Адеми рече дека тој го искористил дискреционото право што има како министер и ја именувал Костадинова за директор на училиштето.

Негира дека одлуката ја донел воден од политички причини.

 

Датум на објава: вторник, 03 ноември 2015 во 14:37
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 14:40

коментари

остави коментар
  1. Браво АДЕМИ ! Останува да се расчистат оние глупости во законите со кои Градоначалник именува Директори на Училишта ВОН СИТЕ МОЖНИ МЕЃУНАРОДНИ ПРОПИСИ. Училиштата и сите образовни институции треба да бидат контролирани и регулирани од Министерство за образование согласно ЕУ стандардите а НЕ ОД ГРАДОНАЧАЛНИК, и директорите е задолжително да ги именува МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ а не Градоначалник, па да видиме каков ХАОС е направен во државниот систем од комуњарската банда со неправилна примена на меѓународни пропсии. Воедно и регистарот на сите образовни институции во оваа држава треба да го води Министерство за образование па да почне имплементација на сите меѓународни и ЕУ стандарди во образованието преку Министерство за образование, кои се попречени со години заради неправилна поставеност во која Градоначалник НЕОВЛАСТЕН за контрола и надзор во ОБРАЗОВАНИОТ СИСТЕМ ПРАВИ ХАОС во образованиот систем во РМ. Овие дивеења на комуњарската банда мора да запрат и да почне владеење на парво за кое во Образованието е ЕДИНСТВЕНО НАДЛЕЖЕН ДРЖАВЕН ОРГАН МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НИКОЈ ДРУГ !