Неофицијално истрагата е насочена кон тоа дека станува збор за убиство и самоубиство. 

Засега е познат само идентитетот на возачот на роверот со охридски таблички. 28 годишниот Светислав Р. од Кичево.

Другиот со себе немал документи допрва ке се утврдува идентитетот но според изгледот станувало  збор за маж на приближна возраст.

Од полицијата велат се уште е рано да се говори за мотивите. Од обвинителство очекуваат сликата да биде појасна по обдукцијата, вештачењата и анализите на оружјето и сите траги во автомобилот и на самото место

Мистеријата уште повеќе ги подгрева сомнежите и шпекулациите.

Во меѓувреме се проширија информации дека до убиството дошло поради сеча на дрва.

Но неофицијално засега истражните органи немаат такви индиции. Жителите кои минуваа покрај ливадата не знаеа што се случило а во Долно Количани жителите утрово разбрале за убиството.

Велат  меѓу убиените немало никој кој е од или поврзан со нивното село и не веруваат дека мотив за убиството било сеча на дрва.

Роднини на Светислав вчера го пријавиле во полиција како исчезнат откако претходно два дена немало ни трага ни глас од него

Вечерта околу 19 часот случаен минувач пријавил дека во месноста Локва има автомобил со двајца мртви.

коментари

остави коментар