На оваа тема во вестите на Канал 5 Атанас Соколовски разговараше со градоначалникот на Скопје и претседател на ЗЕЛС, Коце Трајановски.

- За каква екипираност станува збор и кои се местата на кои тие ќе бидат ангажирани?

„Градот Скопје уште во вторникот по препорака и координација со владиното координативно тело за справување со елементарната непогода која што го погоди градот Тетово и околните места и нормално во координација со градот Тетово и градоначалничката Теута Арифи веќе од вторникот присутни сме на терен со механизација и луѓе“ – изјави Трајановски.


Целиот разговор погледнете го во видеото.

коментари

остави коментар