Со тоа граѓаните ќе можат да изнајмуваат велосипед за да стигнат до своите дестинации.

Целта е да се поттикнат луѓето да ги користат велосипедите како превозно средство, а за таа цел Градот Скопје донесе и одлука на своите вработени кои ќе доаѓаат на работа со велосипед да им се зголеми платата за 3 отсто, а доколку тоа даде добри резултати тогаш ќе им се зголеми и за 5 отсто.


Датум на објава: петок, 19 јуни 2015 во 13:27
Ивана Стојкова
Обновено во: 14:39

коментари

остави коментар