Ѓурѓица веќе 3,5 години се соочува со болеста. Како претсеадател на асоцијацијата „Момент плус“ со останатите активисти секојдневно работи на подобрување на условите на болните од оваа ретка болест.

Во  знак на поддршка на луѓето со пулмонална хипертензија, членови на  здружението „Зелен рај“ ќе го искачат врвот Љута на планината Кадиица , под мотото „Качи се на врв, земи здив за живот“.  Намерата за подигнување на јавната свест ја поддржа и општина Чашка.

Пулмоналната хипертензија е болест чии симптоми се губење здив, болка во градите несвестица и . За да им се олесни животот на болните, потребно е болеста да се  третира соодветно и навремено.Датум на објава: недела, 31 мај 2015 во 15:18
Ана Милевска Ѓеоргиева

коментари

остави коментар