На состанокот ќе учествуваат претставници од 35 држави, а ќе бидат разменети искуства за употребата на ветеринарно медицинските препарати во лекувањето на животните и нивното влијание врз храната и здравјето на луѓето.

Семинарот ќе го отвори директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски, а најавено е и присуство на регионалниот претставник на OIE за источна Европа, Никола Белев.

Датум на објава: вторник, 18 ноември 2014 во 09:31
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар