Обама изврши три именувања и покрај тоа што републиканците не дозволија функционирање на НЛРБ.

Судот пресуди дека именувањата на Обама без одобрение на Сенатот се незаконски. Проблемот е во тоа, како што соопшти Судот, што Сенатот заседавал кога Обама донел одлука.

Обама тврдеше дека Сенатот се наоѓа на продолжен одмор и оти кратките седници кои се одржуваа секои три дена била шема со намера да се спречи да се пополнат испразнетите места во НЛРБ. Судот го одби таквиот аргумент на Обама.

Датум на објава: четврток, 26 јуни 2014 во 21:34
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 22:00

коментари

остави коментар