Скопскиот градоначалник Коце Трајановски и директорот на ЈП „Комунална Хигиена“, Ракип Дочи, денеска кај пазарчето „Буњаковец“ го презентираа процесот на замена на постојните метални контејнери што се поставени на градските улици со нови, пластични контејнери со зафатнина од 1,1 кубен метар.

До крајот на 2017 година Градот Скопје планира да ги замени сите стари метални контејнери, вкупно 4.000 на број, со пластични контејнери во кои ќе се одложува отпадот од домаќинствата.Датум на објава: недела, 22 јуни 2014 во 15:08
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 15:25

коментари

остави коментар