Ова беа првите егзекуции по 29-ти април, кога во Оклахома осуденик беше погубуван цели 40 минути. Тоа доведе до жестока осуда на јавноста, а извршувањата на смртните казни беа одложени со цел да се испита содржината на инјекциите.

САД се соочија со недостиг на лекови за смртоносните инјекции, откако снабдувачите во Европа ја стопираа испораката на анестетикот пенто-барбитол, кој беше клучна состојка за егзекуциите.


Датум на објава: среда, 18 јуни 2014 во 13:09
Гоце Герасимовски

коментари

остави коментар