- А со тие истите пет години ја дели власта. Значи тој двоен концепт е само за политички цели, кога им треба се со таа друга страна, а кога догаат избори постојано повикуваат на хомогенизација кај македонците. Затоа ние мораме да имаме заеднички јазик кон сите, затоа мојот концепт е да се обраќам кон граѓанинот пред се, сосем е неважно неговата етничка, религиозна или партиска припадност. Прво човекот со свое име и презиме, објасни Стево Пендаровски – претседателски кандидат на СДСМ –

Одговарајки на прашања од штипјани, за Пендаровски странските инвеститори се по привелегирани од Владата за сметка на домашните. Во Македонија се поприсутна е таканаречената системска корупција,а за каква развојна економија може да се зборува кога за осум години владеење Груевски изградил само 7,5 километри пат. Упатувајки остри критички тонови до актуелната владина структура, која според него успеала да ја раскара Македонија со сите балкански соседи, Пендаровски апелира до штипјани, на 13 Април, кога ке гласаат за нов шеф на државата да гласаат за неговиот концепт бидејки со него, граганинот е на прво место во Македонија. Концептот на неговиот опонент бил концепт од средниот век оцени на вечерашниот митинг во Штип, претседателскиот кандидат на СДСМ, Стево Пендаровски.

Датум на објава: сабота, 05 април 2014 во 22:19
Дејан Ефремов
Обновено во: 22:56

коментари

остави коментар