На средбата  ќе бидат претставени и активностите на Советот во контекст на нивната Програма за економско зајакнување на женитe, чија стратешка цел е подобрување на социо – економската положба на жените, а меѓу целите се вбројуваат намалување на невработеноста и сиромаштијата кај жените и девојките, зајакнување на личните капацитети на жените и девојките за конкурентен настап на пазарот на трудот и поттикнување на женското претприемништвото. /МИА

Датум на објава: сабота, 08 март 2014 во 09:48
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар