Пратениците за предлог-законот ќе се изјаснат во вторник, еден ден пред крајниот рок, што кредиторите на Кипар го одредија за одобрување на траншата во висина од 236 милиони евра.

Пратениците вчера не го изгласа предлог-законот за приватизација на државните компании, поради што Владата одлучи да го врати на преразгледување во Парламентот.

Приватизацијата е клучен момент за спасувачкиот пакет во висина од 10 милијарди евра, што Кипар го договори со земјите-членки на еврозоната и Меѓународниот монетарен фонд пред една година.

Датум на објава: петок, 28 февруари 2014 во 21:25
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар