За време на протестите студентите имале краток судир со полицијата, а засега нема информации за евентуални повредени лица.

Грчкиот парламент со 148 гласа „за“ и 125 „против“ изгласа мерки врз основа на кои бројот на високо образовните установи од 534 ќе се намали на 405, а Владата тврди дека на тој начин ќе се овозможи поефикасна потрошувачка во секторот на образованието во земјата.

Датум на објава: четврток, 28 март 2013 во 19:59
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар