Како што рече претседателот на СДСМ Зоран Заев, Локалниот едукативен центар има   цел  промовирање на социјалдемократските вредности, со посебен акцент на младите социјалдемократи. - Тоа значи нивно политичкото дообразование, унапредување на досега стекнатото знаење и вештини, осмислување на партиски стратегии, теренска кампања, медиумски настапи, како и промовирање и афирмирање на целокупниот партиски потенцијал и можности, нагласи Заев.

Политичката академија на СДСМ во Струмица ќе работи во два семестри, есенски и пролетен, а слушателите се бираат со селекција.

Лидерот на СДСМ најави дека вакви политички академии ќе се отворат и во останатите градови во државата.


коментари

остави коментар