- Имајќи  во предвид дека законот за буџетите, во делот на казнените одредби, не содржи одредба за казна за недоставување на завршната сметка за буџетите, предлагаме итна  измена на законот во тој дел, со внесување на соодветна казнена одредба. Предлогот ќе го доставиме во собранието на Република Македонија во најкус рок. Ова е битно сега, кога собранието ќе започне со имплементација на препораките согласно извештајот на ад - хок комисијата за настаните од 24 декември 2012 година каде, меѓу останатото, се предвидени измени и на постапката поврзана со донесувањето на буџетите - рече Узунов.

Датум на објава: недела, 01 септември 2013 во 17:14
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар