Претседателот на Собранието на прес конференцијата објасни дека Законот за јазиците е донесен согласо Уставот и Деловникот . Законот за јазиците беше изгласан со 64 гласа за . 

Тој порача дека нема да дозволи во Собранието да се повторат сликите од 24 декември или од 27 април 2017. 

Не може да се активира системот за да се утврди точно кој гласал , бидејќи пратеникот Никола Груевски фрли вода врз системот со што не беа регистрирани поеднинечните гласови . 

Нема да преземам мерки против пратеникот Никола Груевски , рече Џафери и додаде дека тоа ќе го направат граѓаните на следните избори . 

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 17:30
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 17:53

коментари

остави коментар