Денешните хидролошки мерења покажуваат дека зголемени нивоа на реките во државата со исклучок на Брегалница кај Берово каде е само еден сантиметар под мартовскиот просек и на Црна Река чиј водостој денеска е 13 сантиметри под просекот за март.

Кај езерата нема драстично поместувања во однос на мартовскиот просек. 

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 10:42
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар