Во последните неколку години многу инженери започнаа да развиваат роботи само за брзо решавање на Рубиковата коцка.

Новиот светски рекорд е дело на роботот „ Rubik's Contraption". Неговите творци се инженерите Бен Катц и Џеред Ди Карло. Роботот шампион ја намести Рубиковата коцка од 21 потег за најверојатни 0,38 секунди. 

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 09:33
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 12:40

коментари

остави коментар