Сепак , тој не објасни како може да биде постигнат политички договор. Си Мајо , чие движење одвои 32 проценти од гласовите на парламентарните избори изјави дека неговите пратеници се подготвени за договор со другите политички партии .
Тој на прес конференција не кажа што би им понудил на коалиционите партии за да го добие премиерското место .

Поради тоа што ниедна партија не освои мнозинство на изборите на 3 март, се предвидува дека преговорите за коалициска влада ќе бидат долги и тешки . 

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 23:00
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар