Претседателот Трамп во Сан Диего , Калифорнија ги разгледа прототиповите за ѕидови што треба да се постават кон Мексико .  Осум прототипови со висина од девет метри се подигнати недалеку од Мексиканската граница и служат како модели за ѕид што Трамп сака да го изгради долж целата гранична линија.
По посетата на местото каде се прават компоненти за ѕидовите Трамп се обрати до скептиците и рече дека доколку нема ѕид , тогаш ќе ја нема ниту државата .
,,Ако немаме овде поставени ѕидови , нема да ја имаме ниту државата . Има многу проблеми во Мексико .” , рече Трамп во обраќањето и вети дека во делови од големиот ѕид ќе има и места преку кои ќе може да се гледа.

По посетата во Сан Диего , Трамп замина во посета на воената база Мирамар , каде треба да им се обрати на маринците .

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 21:41
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар