Јапонската влада излезе со предлог да се намали границата на полнолетството. Доколку парламентот го одобри предлогот , 18 годишниците ќе може да се венчаваат , да потпишуваат договори или да земаат заеми без дозвола од нивните родители .

Сепак , тинејџерите нема да смеат да пушат цигари , да пијат алкохол и да се коцкат пред навршување 20 години .

Доколку парламентот го усвои овој предлог , тогаш би стапил на сила од 2022 година.

Ваквите измени на возраста на полнолетството би се вовеле за прв пат по 1876 година. 

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 20:37
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар