За неполни две недели околу 30-тина пациенти се јавиле со овој тип на херпес. Непријатната и долготрајна болка на кожата, како и големиот осип ги донело пациентите на кожен доктор во поликлиниката Бит Пазар, вели др. Дејан Филиповиќ.

Интересно е што лицата со оваа состојба може на луѓето кои немаат прележано крупна сипаница да добијат сипаница.

Најчеста компликација е што и по поминувањето на херпесот болката на местото може да трае и со години.

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 17:35
Мирјана Мирчевска Јовановиќ
Обновено во: 17:56

коментари

остави коментар