Научниците со оваа студија се занимавале дури 14 години, а за да дојдат до резултатите тие темелно го следеле холандскиот регистар на бракови но и разводи.
Врз основа на статистичките податоци тие заклучиле дека постојат одредени денови на кои брачниот завет е осудена пропаст. Односно, процентот на разводи кај двојките кои стапиле во брак на одредени денови, како Денот на вљубените, е за пет пати поголем.
Освен б (41 отсто луѓе се развеле) несреќни датуми се и  8 август и 11 ноември и стапувањето во брак на овие датуми ја зголемува за 30 отсто можноста за развод. 

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 15:02
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар