„Истрагата покажа кредибилни докази дека господинот Левин се впуштал во сексуално вознемирувачко однесување пред и откако дошол во Метрополитен операта. Истрагата исто така покажала и дека сексуално непримерно се однесувал спрема ранливите уметници во раните етапи на нивните кариери. Затоа компанијата дојде до заклучок дека ќе биде непримерно и невозможно да се продолжи соработката со господинот Левин“ – се наведува во соопштението на Метрополитен операта, пренесува „АП“.

Левни не одговорил на барањето за коментар од агенцијата.

Тој засега не е кривично обвинет.

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 13:17
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар