За среќа, постои начин како повторно да дојдете до избришаните фотографии. Без оглед дали користите Андроид или Ајфон овој водич ќе ви помогне повторно да дојдете до избришаните фотографии.
Ајфон
Епл на корисниците максимално им ја олеснил работата.
1.Пристапете и на вашата Photos апликација и одете во албуми.
2.Скролајте до самото дно и допрете ја опцијата  "Recently Deleted".
3.Во овој фолдер ќе ги пронајдете сите фотографии кои сте ги избришале во последните 30 дена. За да повторно ги вратите, потребно е само да ја допрете саканата фотографија и да ја изберете опцијата Recover. Исто така можете да ја изберете и опцијата Delete и засекогаш да ја избришете фотографијата.
Доколку постои фотографија која сакате да ја пронајдете, а е избришана доста порано, тогаш морате да се потпрете на бекап на  iTunes или да платите посебна специјализирана апликација.
Андроид
Најдобро решение може да ви претставува апликацијата под име DiskDigger која  можете да ја симнете од Google Playstore. Кога ќе ја инсталирате апликацијата, со нејзина помош можете да го скенирате вашиот телефон и да ги пронајдете избришаните фотографии.
Еве како се користи апликацијата:
1.Симнете ја апликацијата од Playstore.
2.Отворете ја апликацијата и допрете ја опцијата Refresh List. Кога на екранот ќе се појави содржината, изберете System folder.
3.Кога ќе одберете фолдер, допрете Scan Device и ќе ви се појави листа на избришани фотографии. Кога ќе ја видите онаа фотографија која сакате да ја вратите, селектирајте ја и сочувајте ја.
4.Апликацијата ќе ве праша каде сакате да ја сочувате, а кога ќе изберете локација, таа ќе биде вратена на вашиот телефон. 

Датум на објава: понеделник, 12 март 2018 во 16:42
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар