Натпреварот за трансродова Мис се одржа на Тајланд ,во летувалиштето Патај ,  каде ваквите натпревари се одржуваат од 2004 година . Годинава учествуваа 26 натпреварувачки од целиот свет , од Монголија до Мексико .

Победничката на натпреварот побара повеќе права за трансродовите припадници , како и за целата ЛГБТ заедница .

Вели дека освен во шоу бизнисот и секс индустријата , припадниците на оваа заедница тешко наоѓаат постојано вработување . 

Датум на објава: недела, 11 март 2018 во 19:52
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 19:52

коментари

остави коментар