На судското рочиште поради продажба на самостан во Лос Анџелес , на 89 годишната калуѓерка и с еслошило и починала.
Неколку часа пред тоа калуѓеркатадавала изјава за телевизија во која се противи на одлуката со која на бискупијата во Лос Анџелес и се диозволува да ја продаде зградата на манастирот во населбата Лос Фелиз.

Пери сакала да го купи имотот на манастирот на  8.000 хектари и објектите во стил на римски вили за 14,5 милиони долари .

Од друга страна , калуѓерките се обидувале имотот да му го продадат на друг инвеститор кој би градел хотел . Судот донесе одука во 2016 дека таквата продажба не е дозволена , а калуѓерките се обидуваа да ди го вратат правото на продажба .

Датум на објава: сабота, 10 март 2018 во 21:16
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар