Таа е основана од директорот Данијел Гашпаровиќ кој лично ги водел преговорите со нашиот млад пијанист, кои резултираа со ексклузивно застапување на територијата на Хрватска, но и можности за интернационално застапување.

Менаџерската куќа за краток период од постоењето бележи успех застапувајќи познати хрватски и светски уметници од рангот на Андреј Коробејников, Андреј Гугнин, Александар Књазев, Аљоша Јуриниќ, Штефан Владар.

Концертот на Имери во Загреб е поддржан од Амбасадата на Македонија во Хрватска. Во периодот што следува пијанистот ќе има повторна соработка со Софискиот филхармониски оркестар, настап со оркестарот на Музичка младина на Македонија и рецитали во Македонија и странство. /МИА

Датум на објава: петок, 09 март 2018 во 12:41
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар