На денешните протести за поддршка на докторот Иван Димитров , кој уби Ром , крадец додека ја ограбувал неговата куќа , граѓаните побараа измени вп Кривичниот законик . Бараат да се воведе пслободување доколку се работи за нужна самоодбрана. Повикаа да бидат затворени кратците , а не чесните граѓани кои си го бранат својот дом .
Со пароли ,, Мојот дом е моја тврдина “ , демонстрантите ги повикаа пратениците да ги сменат законите , а докторот веднаш да биде пуштен од притвор.

Сопругата на убиениот крадец од Пловдив вели дека не се плаши за својата безбедност и оти секој што ќе проба да ја нападне ќе го застрела во нога.

Докторот денеска беше пуштен во домашен притвор , а обвинителството го товари за убиство при неизбежна одбрана , како и незаконско поседување оружје.

Во негова одбрана излегоа и членовите на Лекарската и на Стоматолошката комора.

Докторот Димитров во неделата ноќта околу 3 часот го убил крадецот , кој со уште двајца го ограбувале неговиот дом , додека неговата сопруга и двете малолетни деца спиеле.

Датум на објава: вторник, 06 март 2018 во 21:47
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 22:39

коментари

остави коментар