Владината прес-служба соопшти дека ансамлот се основа „заради негување на играорната, вокалната и вокално-инструменталната фолклорна уметност на албанската заедница во Република Македонија“.

Датум на објава: вторник, 06 март 2018 во 21:05
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 21:28

коментари

остави коментар