Најголем број од убиените се ученици , како и наставници и други вработени . Двајца починале во болница , а другите на самото место . Убиецот е приведен , откако направил масакр во време кога таму имало над 2 000 ученици.

Станува збор за поранеше ученик во средното училиште во Паркленд , Николас Круз на возраст од 19години .

Убиецот бил избркан од училиштето поради проблеми со дисциплината . Тој бил вооружен со автоматска пушка и од училница во училница убивал без мотив.
Во моментов трае пребарувањето на просториите во училиштето во потрага по жртви или повредени .

Споредм изјавата на директорот , Круз бил исклучен од училиштето поради проблеми со однесувањето  .


Ова е 19 вооружен напад во училиште во САД од почетокот на годинава, 


Датум на објава: четврток, 15 февруари 2018 во 00:33
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 00:40

коментари

остави коментар