Властите на округот Васаш соопштиле дека еленот скокнал и го закачил задниот ротор на хеликоптерот кој летал на само три метри над тлото со цел посадата со мрежа да го улови животното.

Посадата не е сериозно повредена при падот на леталото, но еленот починал.

Истражувачите го ловеле еленот за да му стават уред за следење.

Хеликоптери во дивината често се користат за следење на животните, но досега во Јута немало ваков инцидент.

Датум на објава: среда, 14 февруари 2018 во 12:43
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 12:44

коментари

остави коментар