Церемонијата ќе се одржи денеска  во советот на министри. Овој документ  беше потпишан на 1 август 2017 година од страна на премиерите на двете земји, Бојко Борисов и Зоран Заев, а во почетокот на оваа година беше ратификуван од парламентите во Бугарија и во Македонија.

Потпишувањето на протоколот со  размена на документи за ратификација ја комплетира постапката за негово стапување во сила.


Датум на објава: среда, 14 февруари 2018 во 10:47
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар