Роботот оди на четири нозе и има вградена ,,рака “ што лесно може да отвори врата .

Сепак , засега роботот не може  да ракува со клучеви или да провалува низ врата .

Достигнувањето се должи на сложениот механизам кој во целост  го копира движењето на човечката рака пти отворањето врати .

Датум на објава: вторник, 13 февруари 2018 во 21:52
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 10:12

коментари

остави коментар