Ова денеска беше презентирано од страна на американскиот претседател Доналд Трамп.

Според медиумите, дефицитот може да достигне и 1.200 милијарди долари по минатонеделниот буџетски договор и издвоението 90 милијарди долари наменети за ублажување на ефектите од природните катастрофи.

Критичарите на Трамп забележуваат дека тоа е речиси двојно поголем дефицит во споредба со ветувањата на неговата администрација.

Буџетскиот план предвидува пад на буџетските приходи од 3.7 милијарди долари во периодот од 2018 до 2027 година.

Во предлог-буџетот се предвидуваат 1.500 милијарди долари за реконструкција на патишта, автопати, пристаништа и аеродроми за период од 10 години.

Датум на објава: понеделник, 12 февруари 2018 во 22:39
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар