Астероидот наречен 2018ЦБ ќе помине на само една петтина од оддалеченоста меѓу Земјата и Месечината.
Астеродот бил забележан од центарот на НАСА во Аризона дури пред пет дена , иако станува збор за големо небесно тело.

Според  вселенски растојанија , астеродот ќе ја помине Земјата на релативно мало растојание , но нема да претставува опасност .

Најблиску до Земјата ќе помине во 22.27 часот по ГМТ. Сепак од НАСА предупредуваат дека иако е релативно мал објект , сепак е поголем од оној што точно пред пет години влезе во атмосферата и беше виден во Чељабинск , Русија.

ЦБ2018 ќе помине покрај Земјата на оддалеченост од 69 700 километри .

Датум на објава: петок, 09 февруари 2018 во 20:03
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар