Јас како етнички албанцнец како граѓанин на РМ не го давам името, не сакам да се смени, но низот на околностите е неизбежен артефакт во мозаикот геополитика, смета Јонуз. За Александар Станковски национализмот во Грција е исклучително силен,но и Грција со нејзиното силно лоби, промената на името е за атер на грците, смета Станковски.

Според него падот на претходната влада не е заради тоа што била криминогена, зашто и сите други вели тој претходно беа криминогени. Се работи за геостратегиски импакт, кокетирањето со русија, турскиот тек, одеднаш „големиот брат“ интервенира со сет мерки, „масив атак“, едноставно ги  компромитира, изјави Станковски.

За приведувањата околу 27 април Станковски смета дека влегуваме во процес на реваншизам. За овие и други актуелни теми погледнете ги деталите во најновото издание на „Само вистина“.


Датум на објава: четврток, 07 декември 2017 во 21:20
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар