Човек симбол во науката на физиката и математиакта е Хокинг. Професор 30 години на математичката катедра на Кембричкиот универзитет.  За Шавревски од невладината организација „Полио плус“ важно е да се праша човек што може, а не што не може.

На завршната конференција „Пилот акција за пристап кон правата на лицата со хендикеп за вработување“ беше истакнато за важноста за вработувањето на овие луѓе.

Ивица Стојановски е вработен во Агенцијата за лични податоци, за него е голема среќа што може да работи и да биде финансиски самостоен.

Позитивниот пример на Стојановски треба да биде мотив за луѓето со хендикеп дека може да работат, велат од невладиниот сектор.Датум на објава: четврток, 07 декември 2017 во 15:36
Мирјана Мирчевска Јовановиќ
Обновено во: 15:41

коментари

остави коментар