Но, да нема снимање од медиумите, туку од Кривичен. Судот со став, во судницата нема технички услови. Само во оваа судница во Кривичниот суд е возможно процесите да бидат снимени. Но, за во првата судница на скопска единица има закажано повеќе предмети. Судскиот процес „Тотал“ ќе се суди тука но на 9 февруари в година.

До наредното, трето рочиште кое ќе биде снимено од судот, на двете, од трите фирми опфатени во предметот на СЈО, треба да биде избран претставник на компаниите. Адвокатката Анита Бегова, пред судијата рече дека ќе биде бранител и на Драган Павловиќ – Латас и на една од фирмите.

Новинарот и уредник, е обвинет за даночно затајување. Според обвинението на СЈО, тој се товари дека заедно со фирмите „Тотал маркетинг“, „Медиамакс“ и „Тотал медиа центар“, со намера одбегнале плаќање на даноци во завршните сметки и во даночните пријави се дале лажни подароци. Буџетот од име на фирмите, според СЈО, е оштетен за повеќе од 120.000 евра, додека Павловиќ го оштетил за околу 63.000 евра.


Датум на објава: четврток, 07 декември 2017 во 15:27
Игор Стефановски
Обновено во: 15:36

коментари

остави коментар