Македонија се надева на почеток на преговарачкиот процес за членство во Унијата,  но и конкретни проекти кои ќе овозможат економски развој на земјата. Премиерот Зоран Заев  во Софија учествува на регионална конференција заедно  со неговите колеги од регионот..


Домаќинот, бугарскиот премиер Бојко Борисов, ги повика земјите од западен Балкан да соработуваат повеќе и  интензивно да работат на евроинтегратвината агенда.

Премиерот Зоран Заев вели дека  Македонија за да биде вклучена во сите проекти, особено поради коридорите 8 и 10. Светска банка, најави дополнителни 200 милиони долари за развој  на трговијата меѓу земјите од регионот.
Датум на објава: четврток, 07 декември 2017 во 15:21
Ѓорѓи Томиќ
Обновено во: 15:49

коментари

остави коментар