Трите земји одбија да примат баратели на азил и покрај тоа што квотата одредена од Брисел беше намалена. Намален е и бројот на мигранти , како резултат на затворените граници и договорите склучени за нивно одвраќање.
Претставниците на трите земји се изјаснија дека во нивните христијански држави нема место за муслимани и оти нема да можат да им ја гарантираат безбедноста по бројните напади на исламските терористи низ Европа, што ги револтираа нивните граѓани .

Утре Европската комисија ќе ја соопшти одлуката за покренување обвинение против трите земји членки на Унијата .

Датум на објава: среда, 06 декември 2017 во 21:55
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар