Резултатиите треба да стигнат до крајот на годината, по што универзитетот планира да аплицира и за реевалуација.

Воедно, се планира и развивање на соработка со Далјан Универзитетот во Кина од каде стигнала понуда за изработка на двојни дипломи. Ова се само дел од задачите кои стојат пред битолскиот универзитет, беше речено денеска по повод патрониот празник 8 декември.

Меѓу приоритетите на универзитетот е и зголемувањето на мобилноста на студентите.

Денеска беа доделени награди и за најдобрите студенти кои дипломираа во тековната академска година.

На битолскиот универзитет се школуваат околу 8000 активни студенти во рамките на трите циклуси.

Датум на објава: среда, 06 декември 2017 во 14:50
Анета Шијакова
Обновено во: 15:12

коментари

остави коментар