На седницата, свикана воочи затворањето на хашкиот суд за воени злосторства извршени на подрачјето на поранешна Југославија, ќе бидат присутни претседателот на трибуналот Кармел Аџиус, главниот обвинител Серж Брамерц, како и Теодор Мерон, претседател на механизмот за меѓународни кривични судови, кој ја продолжува работата на Хашкиот суд.

Датум на објава: среда, 06 декември 2017 во 10:44
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар