Овој дијамант е 14 според големината досега пронајден во светот , соопшти „ Rapaport grup“, која го продаде , драгиот камен на аукција во Њујорк во име на државата Сиера Леоне.

„ Rapaport grup“ го нарече овој драг камен „дијамантот на мирот“ и наведе дека со продавањето на дијамантот ќе биде обезбедена клучната животна инфраструктура  во областа во која тој е пронајден. 

Датум на објава: среда, 06 декември 2017 во 09:49
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар