Тие  ќе бидат предмет на правна експертиза за српски и меѓународни експерти по право, ангажирани од министерството за образование.

Од  српското министерство за образование, наука и развој потврдија  дека во министерството се обратиле оштетените професори, кои го изгубиле правото да бидат предавачи, иако во претходните процеси на акредитација, регуларно ја минувале процедурата за избор за предавачи на факултети и на високите стручни школи и академски студии.


Датум на објава: среда, 06 декември 2017 во 09:07
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 09:13

коментари

остави коментар